Sunday, October 18, 2009

چاوز نشان آزادی را به دیکتاتور قذافی تقدیم کرد + عکس

چاوز نشان آزادی را به دیکتاتور قذافی تقدیم کرد + عکس

معمر قذافی و هوگو چاوز روسای جمهور لیبی و ونزوئلا با یکدیگر در پایتخت ونزوئلا دیدار کردند که در این ملاقات نشان آزادی ونزوئلا به رئیس جمهور لیبی داده شد.



به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، معمر قذافي، رهبر ليبي در اولين سفر خود به قاره آمريكا، تبديل اين دو منطقه به يك نيروي سياسي و اقتصادي را خواستار شد و گفت: ما با هم مي‌توانيم جهان را تغيير دهيم.

قذافي با پيشنهاد ايجاد اتحاد دفاعي آمريكاي جنوبي و كشورهاي آفريقايي تا سال 2011 آن را "يك ناتوي جنوبي" ناميد. ايده‌اي كه هوگو چاوز، رييس جمهور ونزوئلا در گذشته با ديگر متحدان خود مطرح كرده است.

هفت رهبر آمريكاي جنوبي براي ايجاد يك بانك توسعه منطقه‌يي با سرمايه اوليه 20 ميليارد دلار توافقنامه‌اي را امضا كردند و چاوز پيشنهاد كمك به ايجاد يك "بانك جنوب - جنوب" را با كشورهاي آفريقايي در آينده مطرح كرد.

اين نشست دو روزه كه روز شنبه در جزيره مارگاريتا ونزوئلا آغاز به كار كرد، به مسايل مختلفي نظير گرسنگي در آفريقا، بحران اقتصادي و درخواست‌هاي اصلاح سازمان ملل پرداخت.

براساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، چاوز اين نشست را يك "نشست سران با اهميت براي مشكلات جنوب" ناميد و روساي جمهور حاضر درباره طرح‌هاي پروژه‌هاي مشترك انرژي، معدن، كشاورزي و ديگر حوزه‌ها مذاكره كردند.

چاوز در شروع اين نشست گفت: ما تنها در صورت اتحاد آزاد خواهيم بود.

اين نشست به چاوز اين فرصت را داد تا ايفاي نقش رهبري در خارج از حيطه‌ي آمريكاي لاتين را همزمان با ارتقاي سياست‌هاي برگرفته از سوسياليسم و انتقاد از نفوذ آمريكا تجربه كند.

وي گفته است كه اين دو منطقه از طريق اتحاد مي‌توانند با فقر بر جاي مانده از امپراتوري‌هاي شمالي (امپراتوري‌هاي اروپا و آمريكا) مقابله كنند.

معمر قذافي، رهبر ليبي نيز ضمن تكرار برخي نگراني‌هاي چاوز درباره‌ي قدرت‌هاي اقتصادي جهاني در يك سخنراني گسترده‌، اظهار داشت: استعمار ثروت‌هاي ما را دزديده است.

وي بدون اشاره به نام هيچ كشور خاصي هم‌چنين آنچه را كه "سياست چماق" برخي كشور‌ها عليه ديگران ناميد، محكوم كرد.

قذافي پس از حضور در نشست سران مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك براي اولين بار به آمريكاي لاتين سفر كرد با استقرار در چادر هميشگي‌اش در كنار استخر يك هتل با چاوز ديدار كرد.

رهبر ليبي اظهار داشت: اين حقارت بار است كه هيات من مجبور بوده براي رسيدن به نيويورك 20 ساعت پرواز داشته باشد.

وي خواستار مسير‌هاي هوايي بيشتر بين كشورهاي نيم كره جنوبي شد.

لوئيز ايناسيو لولاداسيلوا، رييس‌جمهور برزيل نيز ضمن موافقت با نظر قذافي در مجمع عمومي سازمان ملل مبني بر اين كه شوراي امنيت اين سازمان ارتباط خود را از دست داده‌اند خواستار تلاش همگاني براي اصلاح آن شد.

همكاري"جنوب با جنوب" يكي از شعارهاي اين نشست بود كه اعضاي اتحاديه آفريقا و گروه نوپاي آمريكاي جنوبي موسوم به unasur در آن حضور داشتند.

كريستينا فرناندز، رييس جمهور آرژانتين ابراز اميدواري كرد كه آفريقا پتانسيل خود براي توليد و صادرات غذا را توسعه دهد و گفت‌ كه دولت‌ وي مايل به تامين تكنولوژي و تخصص اين كار است.

رهبران آفريقايي از جمله رابرت موگابه، رييس‌جمهور زيمبابوه و عبدالعزيز بوتفليقه، رييس‌جمهور الجزاير با چاوز ديدار كردند. در اين نشست ميشله باشلت، رييس جمهور شيلي و اوو مورالس، رييس جمهور بوليوي نيز حضور داشتند.

چاوز قذافي و بوتفليقه را "منجي‌هاي" تاريخي كشورهايشان ناميد و گفت: سوسياليسم هم در آفريقا و هم در آمريكاي لاتين راه رستگاري جهان خواهد بود.

وي هم‌چنين گفت كه ونزوئلا به دنبال پروژه‌هاي بخش انرژي در آفريقا است.

چاوز هم اكنون اعلام كرده كه ونزوئلا ممكن است به ساخت يك پالايشگاه نفت در موريتاني كه قدرت پالايش 30 تا 40 هزار بشكه نفت در روز را دارد و سوخت مالي، نيجر و گامبيا را تامين خواهد كرد، كمك كند.

مشخص نيست كه ونزوئلا به عنوان صادر كننده نفت در آمريكاي جنوبي تا چه ميزان آماده‌ي سرمايه‌گذاري در آفريقا است زيرا به دليل كاهش قيمت نفت با يك كاهش شديد در درآمد‌هاي خود مواجه است.

منبع اول و منبع دوم

No comments:

Post a Comment